NEDWireless
  NEDWireless  

Forestland 2014


Naša udruga NEDWireless sudjelovala je kao jedan od sponzora na nedvano održanom Forestlandu, koji se kao što Vam je poznato ove godine odružao drugi put zaredom u organizaciji udruge mladih iz Vučetinca. Mi kao udruga postavili smo svoju opremu ( u valsništvu udrge ) , te zahvaljujući i nekolicini članova ( Jump, fico, Ratajec ) i njihovu opremu radi što kvalitetnijeg pokrivanja spomenutog događaja wifi signalom, te dovođenja interneta do krajnjih koristnika, posjetitelja i nadzornog centra. 

Tako smo predviđali da nam je potrebno u istom trenutku zadovoljiti i pružiti nesmetan pristup internetu za kojih 1000 različitih "pametnih" uređaja, te smo za tu svrhu postavili sljedeću opremu:

4 x Ubiquiti LocoM2

1 x Ubiquiti AMO-5G10 Antena + Mikrotik

100 m utp kablova,

2 SXT5HPND

Internet uslugu je sponzorirala privatna tvrtka, a mi smo im stoga osigurali 100 Mbps vezu do samog mjesta održavanja Forestlanda, te u nijednom trenutku nismo imali ispad mreže niti zagušenje na mreži. Dok smo krajnjim korisnicima omogućili pristup internetu mreži kroz tri wifi standarda ( 802.11a, 802.11g i 802.11n )
Rezultat našeg rada je bio taj da se 849 koristnika "pamtenih uređaja" spojilo na internet uz pomoć naše mreže.

Svakako želimo se zahvaliti svima Vama koji ste nam pomogli da sponzoriramo barem na ovaj način Udurugu mladih iz Vučetineca i Forestland kao događaj od interesa naše zajednice.