NEDWireless
  NEDWireless  

Poštovani prijatelji,


Želimo Vas izvjestiti da je dana 12.08.2012. g. po prvi put u povjesti Udruge NEDWireless,  obavljeno uspješno testiranje međunarodnog wireless linka...., a vjerujemo da je ovo bilo održano i prvo međunarodno uspještno testiranje wireless (point to point) linka na razini wireless Udruga Republike Hrvatske...

 

 

Također nam je želja da ostvarimo i punokrvni međunarodni wireless link, koji ćemo odraditi uz podršku sponzora.

Više pročitajte u nastavku

Zahvaljujući slovenskoj firmi www.centerbrezzicnosti.si  koja nam je donirala za potrebe testa antenu RocketDish 30dBi i Rocket M5 uspjeli smo realizirati navedeni test, a ujedno navedena antene ostaje i za punokrvni link.

Tako je izmjereneo da je link po proračunu dužine oko 65 km, te da su na jednoj strani nod Hrvatska (Vukanovec-Vučetinec) i nod wlan Slovenija na Urbanu kod Maribora postavljene identične antene. Dobiven je signal od -61 dBi, uz odličnu kvalitetu povezanosti dok je dvosmjeni promet kod zauzeča kanala od 40MHz bio odličnih 120 Mbps, dok je kavaliteta linka bila nešto osjetno slabija kod zauzeča opsega kanala od 20 MHz-a.

Na naše iznenađenje također je izmjereno, na nodu Vučetienec nalaze se airMax Sectors antene (5GHz, 19dBi, 120 stupnjeva pokrivenosti)  sa Rocket M5, a na Urban je navedeni signal dolzio sa -81 dbi (zauzeče kanala od 40MHz).

Još jednom zahvaljujemo dečkima iz wlan Slovenije koji su primili našeg člana, te se međusobno upoznali i postavili temelje za daljnju suradnju, test wlan Slovenije možrete naći na ovom linku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Više slika možete pronaći ovdje

Želimo napomenuti da za prihvat navedenog linka te uz pretpostavku da će kroz dva odnostno tri naša čvora prolaziti međunarodni link prema ostalim udrugama s kojima smo spojeni što u Međimurskoj, tako i u Varaždinskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji moramo nadograditi naše mrežne čvorove. Stoga molimo da nam se jave potencijalni donatori koji nas vide kao zajdeničkog partnera i koji nam mogu donirati opremu odnosno finacijska sredstva za kupnju namjenske opreme. Isti nam se mogu javiti ispunjavanjam mail forme na ovim stranicama ili na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Također možete pregladati i članak koji se nalazi na linku WlanSlovenija