NEDWireless
  NEDWireless  

Forestland 2014


Naša udruga NEDWireless sudjelovala je kao jedan od sponzora na nedvano održanom Forestlandu, koji se kao što Vam je poznato ove godine odružao drugi put zaredom u organizaciji udruge mladih iz Vučetinca. Mi kao udruga postavili smo svoju opremu ( u valsništvu udrge ) , te zahvaljujući i nekolicini članova ( Jump, fico, Ratajec ) i njihovu opremu radi što kvalitetnijeg pokrivanja spomenutog događaja wifi signalom, te dovođenja interneta do krajnjih koristnika, posjetitelja i nadzornog centra. 

Tako smo predviđali da nam je potrebno u istom trenutku zadovoljiti i pružiti nesmetan pristup internetu za kojih 1000 različitih "pametnih" uređaja, te smo za tu svrhu postavili sljedeću opremu:

4 x Ubiquiti LocoM2

1 x Ubiquiti AMO-5G10 Antena + Mikrotik

100 m utp kablova,

2 SXT5HPND

Internet uslugu je sponzorirala privatna tvrtka, a mi smo im stoga osigurali 100 Mbps vezu do samog mjesta održavanja Forestlanda, te u nijednom trenutku nismo imali ispad mreže niti zagušenje na mreži. Dok smo krajnjim korisnicima omogućili pristup internetu mreži kroz tri wifi standarda ( 802.11a, 802.11g i 802.11n )
Rezultat našeg rada je bio taj da se 849 koristnika "pamtenih uređaja" spojilo na internet uz pomoć naše mreže.

Svakako želimo se zahvaliti svima Vama koji ste nam pomogli da sponzoriramo barem na ovaj način Udurugu mladih iz Vučetineca i Forestland kao događaj od interesa naše zajednice.

 

 

 

 

 

 

 

Odazvali smo se i sudjelovali,

 

Na radnoj akciji koja se održala dana 26. srpnja 2014 godine, na zamolbu mjesnog odbora Dragsolavec. Tako smo zamoljeni od strane Panić Ivice da se odazovemo radnoj akciji na betoniranju unutarnjih tlakova u već unaprijed pripremljenim prostorijama ( učionicama ) stare škole. 

 

Panić Ivica ( ispred mjesnog odbora Dragslavec ) nadgleda postavljanje oglasne ploće ispred ulaza u dvorište stare škole.

Postavljanje oglasne ploče i dogovor na ulazu

Dok je jedna ekipa postavljala oglasnu ploču, druga ekipa ja u isto vrijeme betonirala unutarnje tlakove.

A sve je budno nadzirao Smile

Na žalost imali smo i jednog kolegu koji je pao u beton Wink i ozljedio se, hvala Bogu prošao je samo s nategnućem ligamenata, beton smo nakon napornog štemanja skinuli s noge i postavili kako treba novu langetu. Naravno mi ostali smo ga bodrili i zaželjeli mu brzo ozdravljenje.

 

Forestland2013,VucetinecUdruga NEDWireless sudjelovala je na nedavnom Forestlandu u Vučetincu, a u okviru svoje domene djelovanja te su članovi Udruge za potrebe Forestlanda  postavili jedan HotSpot koji je bio aktivan tokom čitave večeri i noći.

Tako su svi posjetitelji imali besplatan pristup internetu te su na taj način mogli odmah i u živo prenositi informacije na društvene mreže kao i komunicirati s prijateljima koji nisu prisustvovali na navedenom događaju.

Nama članovima bio je izazov postaviti HotSpot na mjestu gdje je priroda odredila svojim geografskim položajem kotlinu, te gdje je optička vidljivost prema pristupnim točkama ravna  nuli.

Zahvaljujući  Udruzi mladih iz Vučetinca uspjeli smo svladati sve početničke prepreke te smo na kraju osigurali brz i učinkovit pristup internetu.  Samim time tristotinjak pametnih telefona pristupilo je besplatnom internetu i pozitivno raspoloženje prenijelo u svijet.

Svakako podržavamo tako veliki projekt Udruge mladih iz Vučetinca i radujemo se ponovnoj suradnji.

Više fotgrafija možete pronači na internet stranicama Općine Sveti Juraj na Bregu

Međimurska banka

Od 01.12.2012. godine Međimurska baka pripojena je Privrednoj banci Zagreb, s obzirom da smo mi imali žiro račun otvoren u Međimurskoj banci ( 2392007-1100002016) isti je sada promijenjen u:

HR 36 2340 0091 1160 2221 7   Privredna banka Zagreb

To znači da se sva plaćanja od navedenog datuma obavljaju na gornji broj računa (HR 36 2340 0091 1160 2221 7), te više ne vrijedi broj računa koji je bio otvoren u Međimurskoj baci, te takve transakcije se neće moći izvršiti.


Primjerak izgleda nove popunjene uplatnice možete pronaći ovdje

Lijep pozdrav !

Udruga NEDWireless

Poštovani članovi i prijatelji

Kao što Vam je već poznato Udruga NEDWireless izvršila je promjenu IP adresa na cijeloj wireless mreži Udruge. Samim time administratori mreže promijenili su i ip adrese na uređajima naših članova ( samo onih članova koji su dali pristup administratorima ). 

Uglavnom promjena ip adresa uspješno je završena, te još ima oko 10% članova koji si moraju promijeniti postavke na svojim uređajima, jer se više ne mogu spajati na mrežu sa ip adresa 10.0.x.x/16, već Udruga koristi IP opseg 10.215.x.x/16 .

Ukratko došlo je do promjene samo u drugom polju IP adrese 10.0.x.x/16 --> 10.215.x.x/16 dok su Vam polja označena X ostala nepromijenjena.

Za eventualne nejasnoće i pitanja slobodno nam se obratite ispunjavanjem forme na ovoj web stranici i slanjem iste.

LP,

Administratori