NEDWireless
  NEDWireless  

1. Da li spajanjem na mrežu Udruge dobivam i internet?

Ne, Udruga NEDWireless nije internet provider te svojim korisnicima ne nudi pristup internetu.

2. Da li opremu kupujem preko Udruge ili je sam nabavljam?

Opremu za spajanje na mrežu nabavljate sami, naši članovi i administratori stoje Vam na raspolaganju i uvijek će Vam pomoći oko odabira opreme (najbolje za najmanje novaca)

3. Koliko novaca moram pripremiti za spajanje na mrežu?

U pravilu naši članovi prvo nabavljaju opremu i spajaju se na našu mrežu za što je dovoljno ovisno o udaljenosti od cca 300 do 700 kn (obično ova jeftinija varijanta, jer naši čvorovi međusobno su dobro pokriveni). Kada je korisnik zadovoljan radom mreže (testni period od cca 2 mjeseca) tada se još plača članarina i upisnina.

4.Kako znam da li se mogu spojiti na mrežu?

Ispunite kontakt formu sa vašim GPS podacima i pošaljite upit, naši administratori će Vam u najkraćem mogućem vremenu odgovoriti. (Gdje se možete spojiti, sa kakvom opremom i koliko će Vas to u startu koštati)

5. Kakvu opremu obično preporučate?

Uvijek preporučamo najkvalitetniju opremu provjerenih proizvođača kao što su mikrotik i ubiquiti, koja je pristupačna korisniku i što jednostavnija za upotrebu.

 - ako ste udaljeni cca do 2 km od noda tada npr. LocoM2 ili LocoM5  - ako ste udaljeni cca od 2 do 5 km od noda tada npr. AirGrid M2 ili M5

 - ako ste udaljeni cca od 5 na više km od noda tada npr. NanoBridge i sl.

6. Da li mogu sam provjeriti optičku vidljivost do Vašeg noda?

Možete, javite se našem administratoru putem ispunjene forme, koja se nalaz na linku kontakt te će Vam administrator vratiti sve potrebne parametre za uvid u optičku vidljivost.

7. Da li naplaćujete spajanje na mrežu, odnosno pomoć kod spajanja na mrežu?

Mi smo neprofitna Udruga građana i ne naplaćujemo nikakve usluge, sve je zasnovano na dobroj volji članova i administratora mreže.